Šamanizem

Živalski vodnik jelen

~ nežnost, milina, notranja in srčna moč, jasnost, pot v druge svetove ~

Kralj čarobnega gozda in zaščitnik živali v njem; simbol neodvisnosti, kraljevske moči, magične miline in ponosa. Jelen nas vodi po skrivnostni poti, na druge nivoje stvarstva, kjer prebivajo vile, kjer domujejo magična bitja narave. Še preden stopimo na pot odkrivanja drugih realnosti pa nam jelen pomaga, da v globino očistimo svoje srce in namene.

Samo takrat, ko hodimo po svoji življenjski poti z duhom ljubezni do vseh bitij, lahko podremo zidove, ki nas ločijo od drugih oblik življenja. Od samotne in nesrečne ločenosti stopimo v ljubečo in radostno enost. Jelenova medicina nam podarja čudovito priložnost, da se odpremo lastnim magičnim in spiritualnim darilom, ki nam jih je namenilo življenje z rojstvom.


Beli Jelen © Ruth Anderson

Jelen je tudi čudoviti spremljevalec v obdobjih tranzicije, spremembe. Ali prehajate spremembo v svojem življenju, ki izziva vaša čustva ali vašega duha? Povežite se z duhom jelena, kralja gozda in kralja čustev, prepustite se, da vam pomaga odplaviti škodljiva čustva in vas prežeme božajoča milina in srčna moč. MOČ PREŽIVETJA. Naj vam ta moč daje krila, da izrazite potlačena čustva, izrazite resnico, izrazite tisto, kar vam govori srce. Najsi bo to situacija, odnos, dogodek. Tudi tiste stvari, ki nas v življenju jezijo, žalostijo ali kako drugače frustrirajo so lahko priložnost, da se naučimo ostati odprti in se naučimo odreagirati s srcem. Jelen nam pomaga ohraniti senzibilnost, katero izrazimo z močjo srca.

S prihodom jelena v naše življenje se v nas prebudi nov val svežine in nedolžnosti, začutimo novo senzibilnost za dogajanje okrog nas, katera nam pomaga, da jasneje zaznavamo življenje in dogajanje. Za vogalom so nove priložnosti in z njimi vred čaka tudi priložnost, da izrazimo nežno radost iz srca, katera nam bo odprla nova, do sedaj nevidna, vrata.

O Urška Korun

Specialistka za osebnostno rast in razvoj
Podpredsednica ter vodja administracije in kreativnih projektov v društvu Pesem duše; ustvarjalka, urednica in voditeljica TV oddaje Preprosto naravno; vodenje delavnic in meditacij na temo osebnega razvoja in rasti.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !