Išči
Generic filters
chi gong
foto:view.ge

12 taoističnih nasvetov za hujšanje v zimskem času

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Društvo Taoin
X

Spremljaj objave: Društvo Taoin

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS

Taoisti pravijo, da če želimo zdravo in varno shujšati, lahko poskusimo z naslednjim tretmajem:

1. Pred obrokom s trebušnim dihanjem razgibajmo črevesje, da bo bolje prebavljalo.2. Hranimo se s polnovredno hrano (vmes ne berimo časopisa ali gledajmo televizije, niti se ne pogovarjajmo o težavah in problemih, saj se bomo drugače nahranili prav z njimi),3. Ozavestimo svoj negativni miselni vzorec in ga raje zamenjajmo za »Ta hrana me bo obdarila z življenjsko močjo in voljo, da postanem zdrav-a, čvrst-a in poln-a energije« ali pa »Ta hrana bo mojim maščobnim celicam dala potrebno energijo, da se stopijo in pretvorijo v zdrave, normalne in vitke celice«. Visoko priporočajo kombinacijo z meditacijo in Chi Kung telesnimi vajami.4. Jedilnik naj bo sestavljen iz prehrane 30% kisle ph (jagode, ananas, brusnice, kruh, oreški, gobe, meso, jajca, mlečni izdelki, kava, čaji, CO2 pijače, sladkorji, sirupi) in 70% bazične ph vrednosti (sadje, vključno s citronkami, proso, ajda, koruza, soja, kalčki žitarice in semenke, nemastno mleko, med, olja, margarina in zelenjava). Če jemo preveč kislo hrano, imamo preveč kislo kri in telo bolj proizvaja maščobe. To je obrambna reakcija organizma.5. Upoštevajmo, da je telo, prav tako kot je planet Zemlja sestavljeno iz 30% konkretne snovi in 70% vode, zato bi naj bil vsak obrok sestavljen iz 70% vode in 30% koncentrirane hrane. Telo potrebuje vodo zaradi hranjenja in čiščenja organizma.6. Hrana naj vsebuje zeleno, rdečo, rumeno, belo in modro barvo.7. Pijmo hrano in jejmo tekočino! Hrano je potrebno prežvečiti vsaj 50krat preden jo “spijemo”, tekočino, pa pogoltnemo.8. Po obroku naredimo vsaj 100 korakov, da se bo hrana lažje prebavila.9. Izvajajmo Chi Kung vaje za izboljšanje pretočnosti telesa.10. Vzljubimo svoje telo! Po tuširanju si vzemimo minutko ali dve za masažo telesa, še posebej problematičnih mest.11. Z veseljem opravljajmo vsakodnevna opravila, mislimo pozitivno, pogovarjajmo se z pozitivnimi ljudmi, vključimo se skupino, kjer bodo razumeli naš namen in nas pri tem podpirali.12. Odločimo se za duhovno rast in okrepimo telo, um in duha. Taoisti na poti do samouresničenja in duhovne neodvisnosti, pridobijo vitalnost, energetsko pretočnost, vitkost in čvrsto postavo kot stranski produkt njihove rasti.

Zakaj je lažje shujšati poleti kot pozimi oziroma, zakaj se pozimi lažje zredimo kot poleti?

Nekateri bi rekli da poleti izgubimo več vode in užijemo več sadja, drugi bodo povedali, da pozimi pojemo več živalskih maščob, ki imajo kislo ph vrednost in se nam zato bolj proizvajajo maščobe.Taoisti, mojstri stare kitajske medicine bi rekli vse to in bi dodali: »Poletje je ogenj/vroče, zima pa voda/mrzlo. Značilnost ognja je razširjanje in gorenje, značilnost vode pa zbiranje in kopičenje. Zato se poleti maščobe lahko hitro stopijo, pozimi pa se lažje zbirajo. Narava je za to poskrbela, da nas maščoba pozimi zaščiti pred mrazom in deluje kot izolacija pred njim. Ta mehanizem je vstavljen v vsakega izmed nas, le da nekatere (če se malce pošalim) bolj zebe! Vsekakor je zelo pomembno naš organizem vselej ogrevati in mu dovažati energijo za normalno delovanje.

Viri energije

Kaj mislite, od kje vse naš organizem dobiva energijo za svoje delovanje? Če naštejmo le nekaj virov energije: fizična hrana, sončna, zemeljska (zrak) in ostala kozmična energija (zvezde, planeti), bomo lahko hitro ugotovili, da se vsakodnevno ne prehranjujemo samo z fizično hrano, temveč tudi z drugimi viri. Če bi naredili raziskavo zakaj so nekateri ljudje debelejši, bi se kot eden izmed vzrokov pojavil tudi »nezadostno hranjenje z ostalimi viri energije«, kot je denimo uživanje ob vsakodnevnih sprehodih po soncu in naravi.
Taoisti pri svojem receptu za hujšanje in zdravo življenje vsakemu predpišejo vsakodnevni stik z naravo in najmanj 100 korakov po vsakem obroku, da organizem v miru prebavi hrano. Poskusite!

Ste se že kdaj vprašali zakaj se maščoba in celulit nabirata prav na delih, ki so najmanj ogrevani in oskrbljeni z krvjo?

Nekateri bi rekli, da so to deli, ki jim namenjamo najmanj pozornosti, deli ki jih ne želimo videti in jih nasploh sovražimo. No, taoisti bi dejali vse to, zraven pa bi vam zastavili enostavno vprašanje »Kaj se zgodi z mastjo, ko jo položimo na ogenj?« Stopila se bo.V taoizmu, ki je osnoval tudi temelje tradicionalne kitajske medicine ter kulture se element ognja uporablja za varno in učinkovito hujšanje. Glede na njihovo razmišljanje, ima element ognja veliko sposobnost topljenja maščob. Vendar, ne razumite narobe, to ne pomeni, da lahko sedemo na ogenj in stopimo odvečne telesne maščobe, temveč nosi globji zapis, ki je veliko bolj prijeten za telo, um in duha. Tako taoisti s posebno meditacijo in zdravilno telovadbo Chi kung, direktno komunicirajo s svojim telesom in celicami ter jim pošiljajo življenjsko energijo, chi oziroma ogenj, da bi se maščobne celice lahko “topile” in se pretvorile v zdrave, vitalne in čvrste celice. Pravijo, da je našim maščobnim celicam vseeno ali se bodo skrčile ali razbohotile. Vse kar naredijo je, da sledijo našim ukazom, kot je na primer: » Joj, spet se bom zredila« in podobne.Ste imeli že kdaj občutek, da se redite takoj ko na to pomislite; ste imeli kdaj občutek, da se maščobne celice takoj po zaužiti hrani razbohotijo in ustvarjajo novi zimski plašč? Če ste, potem veste o čem je govora.

Kakorkoli že, taoisti imajo proti temu ustrezen recept.

Ker naše celice sledijo našim ukazom, jim lahko pred, med in po vsaki zaužiti hrani ukažemo: »Ta hrana me bo obdarila z življenjsko močjo in voljo, da postanem zdrav/a, čvrst/a in poln/a energije« ali pa »Ta hrana bo mojim maščobnim celicam dala potrebno energijo, da se stopijo in pretvorijo v zdrave, normalne in vitke celice«. Ponavljate to afirmacijo, verjemite vanjo in občutite svoje maščobne celice kako se krčijo.
Taoisti vam bodo pri hujšanju zraven afirmacij predpisali tudi Chi kung telesne vaje in meditacije, pri katerih boste lahko ta proces topljenja maščob še pospešili. Seveda bodo skupaj z vami raziskali tudi ostale vzroke, ki povzročajo debeljenje in jih z masažo in drugimi primernimi ukrepi poskušali odstraniti. Pokazali vam bodo metodo, s katero boste lahko v sebi ponovno občutili prijetno življenjsko energijo – chi ali ogenj, ki vam bo najbolj učinkovito priskočila na pomoč pri hujšanju tudi pozimi.Avtorja: Bernarda Pavič, dipl. del. ter in Dušan Donko, učitelj naravne poti

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem