Osvobodite se

Osvobodite se

Semena, ki iščejo pot do svetlobe, ne posvečajo nikakršne pozornosti morebitnim oviram, tako kot to počnemo ljudje. Notranje sence, ki zastirajo pogled na svetlo življenje, nam hitro vzamejo pogum in tudi voljo, da bi se še naprej borili. Zato se moramo naučiti pravilnih tehnik »bojevanja« in ugotoviti, kaj v nas je resnično in kaj lažno. Če naprimer nikakor ne morete uresničiti svoje želje po svobodi, za to gotovo ni krivo pomanjkanje moči ali ugodnih priložnosti. Samoosvobajanje ni pogojeno z okoliščinami.

Na pravi točki so vse okoliščine naklonjene letu na višave. Notranji potencial potrpežljivo čaka na ugoden veter in v najugodnejšem trenutku mu morate pomagati razpreti krila, da poleti. Takšen je zakon narave – tudi notranje. Če se želite dvigniti nad trenutni jaz, bo ugoden veter zapihal v trenutku, ko boste pripravljeni za polet. To je skrivnost osvobajanja.

Zakon narave je univerzalni zakon, ki velja za bitja in stvari, za malo in veliko. Kako deluje?
Že Kristus je namigoval na resničnost zakona veličastne višje narave:
»Poglejte lilije na polju, kako rastejo. Ne trudijo se in ne predejo, ampak povem vam, da še Salomon v vsem svojem sijaju ni bil oblečen kakor ena izmed njih. Če pa Bog tako oblači travo na olju, ki danes obstaja in jo jutri vržejo v peč, mar ne bo mnogo bolj oblačil vas, maloverni?«  Če je v naravi tako čudovito poskrbljeno za najmanjša bitja, kako je radodarna šele do tistih, ki so pripravljeni za sodelovanje?

Mogočne življenjske sile so tudi na vaši strani. Gotovo ste že kdaj začutili potrebo bo boljšem, svobodnejšem in veličastnejšem življenju. Vsi čutimo naravno potrebo po dviganju nad polji omejujočih misli in občutkov. Prava narava nam s svetlobo kaže pot in nas vabi iz globin, v katerih se zadržujemo, prekritih s težkim odpadnim tovorom neštetih lažnih identitet iz svoje preteklosti. V zameno za staro življenje nam ponuja novo.  Od nas torej zahteva, da se odpovemo staremu življenju. Če bomo z veseljem vstopili v naravni proces samoobnove, bo prava narava poskrbela za nas.

Ne sprašujte se, ali je življenje res mogoče spremeniti na bolje; dokažite si to. Začetni korak je sprememba od zatiskanja oči pred resnico k sprejemanju resničnosti takšne, kakršna je. Potovanje k svetlobi in lahkotnosti ni nemogoče. Mnogi so že prehodili to pot.

Iz knjige Skrivnost osvobajanja, Guy Finley

Deli to s prijateljem