Išči
Generic filters
joga
foto:Michelle Ternovšek

Chaturanga Dandasana – Joga položaj Osmih okončin

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek
X

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Ta asana zahteva veliko mišičnega napora in še posebej zelo aktiven center telesa. Ko vztrajate v tej pozi, poskusite zadržati svoj center močan, vdihnite vanj globoko skozi nos, kar vam bo pomagalo vztrajati dlje časa. Če se vam zdi preveč enostavno, dvignite eno nogo.Še nekaj nasvetov za izboljšanje svoje drže in pravilno aktivacijo svojega centra:
  • Začnite v ležečem položaju, ležite na trebuh, noge so iztegnjene in razmaknjene v širini bokov.
  • Roke ležijo v ravni liniji pod rameni, dlani so razprte pod rameni.
  • Pokrčite komolce pod kotom 90 stopinj, tako da ležijo vzporedno z vsako od strani vašega telesa.
  • Vaše telo je poravnano v eni ravni liniji, spodvihajte prste na nogah, popek popeljite proti hrbtenici, križnico zavrtite navznoter in aktivirajte zadnjico.
  • Težo preusmerite v dlani in dvignite svoj trup, tako da vaše telo tvori eno ravno in trdno linijo. Komolci ostanejo pokrčeni na približno 90 stopinjah.
  • Medtem ko vztrajate v položaju, se prepričajte, da so vaše dlani razprte neposredno pod rameni, medtem ko so vrat, hrbet in noge poravnani v eni ravni črti. Vrat predstavlja podaljšek hrbtenice. Poskrbite, da so vaša ramena sproščena in ne stisnjena h glavi.
V tem položaju ostanite le nekaj sekund in jo dnevno ponovite 3–5 krat. S tem boste okrepili mišice celotnega telesa in še posebej vaš center. Redna praksa vam bo pomagala, da se hitreje povežete s svojim centrom ustvarjalne moči, kar bo pozitivno vplivalo tudi na vaše vsakdanje življenje, saj se boste počutili bolj samozavestni in močni v svojem centru.Vsekakor ni dobro pretiravati in predolgo podaljševati časa v predlaganem položaju, saj to lahko povzroči nepotrebne obremenitve tako v prstnem kot tudi ledvenem delu hrbta. Priporoča se redna postopna praksa in zavestno ter počasno povečevanje svoje moči. Kot običajno vas opominjam, da je pomembno, da se medtem ko vztrajate v asani, počutite dobro, svojo pozornost pa usmerite predvsem na zavedno gibanje, poslušanje, povezovanje in čutenje svojega telesa.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Asane v jogi močno učinkujejo na um, psiho in vse čakre

Asane v jogi močno učinkujejo na um, psiho in vse čakre

Zakaj je dobro delati Tibetanske vaje pomlajevanja

Zakaj je dobro delati Tibetanske vaje pomlajevanja

Joga in čustveno ravnovesje

Joga in čustveno ravnovesje

Joga je odlična za starejše ženske

Joga je odlična za starejše ženske

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem