Gibanje

Joga – vpis pomladno-poletni ciklus vabe

Dragi prijatelji joge!

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana vabi k vpisu v pomladno-poletni ciklus vadbe joge.

ZAKAJ JOGA?
V današnjem svetu marsikdo išče način za izboljšanje zdravja in počutja, pa tudi za osebni razvoj. Med različnimi dejavnostmi za te namene ima gotovo najdaljšo tradicijo joga.

CELOSTNA REŠITEV
Joga je pot k zdravju, sreči in večji duhovni zavesti za posameznika in njegovo okolico, preizkušena skozi tisočletja. In ravno zato, ker človek še nikoli ni živel tako odtujeno, obremenjeno in nezdravo kot danes, takšno pot potrebuje bolj kot kdajkoli prej. V ta namen so se za izredno učinkovite izkazale nekatere tehnike, ki so stare tisočletja in jih poznamo pod imenom joga: telesne vaje ali asane, dihalne vaje ali pranajame, različne oblike sproščanja in meditacije.

“JOGA V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU” (JVVŽ)
je znanstveno zasnovan 8-stopenjski licenčni program, mednarodno priznanega učitelja joge – Paramhans Swami Maheshwaranande, ki se izvaja po vsem svetu. Program, ki je bil razvit v sodelovanju z zdravniki, psihologi  in fizioterapevti, je razdeljen na osem stopenj, ki se premišljeno nadgrajujejo in omogočajo napredovanje vsakemu posamezniku v skladu z njegovimi zmožnostmi v krajšem ali daljšem časovnem obdobju. Na vseh stopnjah vključuje vse glavne vrste jogijskih vaj (asane, pranajame, sproščanja in meditacije) ter še druge tehnike, ki ob sistematični in redni vadbi izboljšujejo in usklajujejo naše telesno, duševno, družbeno in duhovno zdravje.

PRIMERNA ZA VSAKOGAR
Začetna stopnja vadbe je v celoti posvečena pripravi telesa in duha na vadbo klasičnih jogijskih tehnik in zato vsebuje nežne, enostavne vaje, izvedljive za vsakogar, ne glede na starost ali fizično pripravljenost. Nato postopno napredujemo skozi vseh osem stopenj.  V društvu nudimo tudi specializirane programe: joga za zdravo hrbtenico in sklepe, joga za starejše, joga za otroke, kombinirana vadba joge (inštruktor se prilagaja skupini, na eni vadbi izvajamo tehnike nižjih in višjih stopenj). Vadba poteka enkrat tedensko 1 uro in 45 minut. Možnost izbire dveh vadbenih skupin brez doplačila.

ZAKAJ VADBA V DRUŠTVU?

Vadba joge je najbolj učinkovita, če se jo učimo pod vodstvom inštruktorja, vadba v skupini pa nam tudi pomaga, vzdrževati motivacijo. Za tiste, ki iz kakršnegakoli razloga ne želite vaditi v skupini ali se ne morete udeleževati rednih članskih vadb, bi pa vseeno radi vsaj nekajkrat doživeli vodeno in sistematično vadbo joge, ali pa preprosto želite, da inštruktor prilagodi vadbo samo vam, društvo organizira tudi individualno vadbo. Člani se lahko poleg dveh vadb tedensko udeležujejo še drugih dejavnosti društva (satsangi – predavanja o jogi – vsako nedeljo; 3-4× letno organiziramo poldnevne tematske delavnice na teme kot so čakre – energijska središča v človeku, hatha joga krije – tehnike čiščenja telesa itn.) ter obiskujejo mednarodne seminarje JVVŽ pod vodstvom avtorja sistema.

VPIS

Vpis v pomladno-poletni  ciklus vadbe traja od do 13.2.2015 in je možen na zunanjih lokacijah pol pred pričetkom vadbe ter v Joga centru Savlje v času uradnih ur, vsak TOR in ČET od 18.00 do 22.00. Prvi obisk je brezplačen. Polletna članarina (vadite lahko 2× tedensko + poletna vadba joge vse do septembra 2015), je 150 evrov za zaposlene in 125 evrov za dijake, študente, upokojence in brezposelne. Prvi obisk je brezplačen. Vpišite se čim prej in si zagotovite prosto mesto v skupini. Za začetku semestra bodo podane tudi vse potrebne informacije za učinkovito vadbo. Več informacij in razpored vadbenih skupin najdete na naši spletni strani: www.joga-ljubljana.org. Lahko nas tudi pokličete na naš informacijski telefon 040 221 108, od ponedeljka do petka, od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure, ali nam pišete na info@joga-ljubljana.org.

Vabljeni, da v praksi preizkusite zdravilne in sproščujoče učinke vadbe joge.

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !