Svetovni dan joge – teden brezplačne vadbe joge

Decembra lanskega leta je Generalna skupščina Združenih narodov na pobudo indijskega predsednika vlade Narendra Modi proglasila 21. junij za svetovni dan joge (http://idayofyoga.org). Ta dan, ki ga poznamo kot poletni solsticij, ima kot najdaljši dan v letu že sam po sebi svoj poseben pomen, saj je to dan, ki nam prinese največ svetlobe. Tudi joga je pot k razsvetljenju. Ta starodavna fizična, mentalna, družbena in duhovna indijska praksa je s svojo celostnostjo postala glavni vir mnogih novodobnih postopkov za fizično in mentalno transformacijo.

Svetovni dan joge je namenjen raznovrstnim jogijskim dogodkom (http://joga-festival.si/).

V Ljubljani na Pogačarjevem trgu se bo pod okriljem Veleposlaništva republike Indije v Sloveniji ob 10.30 pričel vseslovenski jogijski program, kjer se bodo s skupinskim nastopom predstavila jogijska društva iz cele Slovenije. V prostorih društva Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana na Selanovi 16 v Savljah se bosta že v torek, 16.6. in v četrtek, 18.6. odvili brezplačni predstavitveni vadbi joge; v nedeljo, 21.6. pa se bodo od 15.30 do 21.00 zvrstile številne tematske delavnice joge: skupna vadba joge za vse udeležence (1-3 stopnja), joga za hrbtenico in sklepe, dihalne vaje – pranajame, meditacija, joga za otroke, predstavitev višjih stopenj vadbe joge, petje duhovnih pesmi – badžanov, predavanje o vegetarijanski prehrani, satsang – predavanje o jogi na temo »nenasilje«.

Delavnice so brezplačne in odprte za vse, ki jih joga zanima tako ali drugače. Več informacij najdete na: http://www.joga-ljubljana.org/.

Vljudno vabljeni!

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here