Zgodovina in izvor tarota

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

Skupek nekaterih navečjih mislecev in modrecev našega časa naznanja misli, da je sam izvor Tarota njen pomen besede same. Posvečen je starodavni egipčanski besedi Ta-rosh. Spet druga domnevna misel izahaja iz latinske besede Lota, ki pomeni kolo in tako simbolizira krog, od življenja do smrti.

Tretja misel izvor posveča hebrejski besedi za zakon, ki ga definira beseda Torah in po drugi strani omenja, da je izvor samega Tarota močno povezano z mistično kabalo. Dejstvo je, da vse te navedbe in iznajdbe nakazujejo močno povezanost Tarota z starodavno zgodovinsko kulturo in sega v bit njenih najglobjih mističnih skrivnosti in nasvetov.
Razlag in navedb je ogromno, največja skrivnost pa se vseeno skriva v starem Egiptu, kasneje pa tudi močnimi krščanskimi koreninami in se kot vzporednost prikazuje na daljnem Vzhodu, kjer se je v Indiji in na Kitajskem razvil modri I CHING.

Sama menim, da je Tarot močno povezan z igralnimi kartami Taroka, katerega družina in izvor sta pravzaprav enaka. 22 Velikih tarokov dejansko simbolizira 22 Velikih Arkan v snopiču Tarota.
Ta trditev ne izključije Italije in medtem, ko se je v 14. stoletju Tarot pojavil v Evropi je v drugem stoletju našega štetja vladal Aleksandriji.
Koptsko krščanstvo je s svojo močno simboliko vplivalo na razvoj okultnih znanosti Zahoda. Alkimija, astrologija in simbolika tarota so tako
skupaj z numerologijo postale med seboj odvisne in ena brez druge pravzaprav ne morejo obstajajati, če hočemo videti in občutiti celoto.
Čeprav je tik pred francosko revolucijo znan križar in kabalist sprožil pravo revolucijo okultizma v 18. stoletju in teorija o kateri je omenil Tarot kot iznajdbo v stari egipčanski knjigi, dejansko drži, je sam izvor Tarota do danes ostal neznanka.
V poznih sedemdesetih letih prešnjega stoletja je znana revija o astrologiji iznajdla izvrstno povezavo ozvezdij s samo simboliko Velikih arkan, torej simbolnih arhetipov Tarota. In takrat se je vsaj po mojem mnenju, vse skupaj za nas šele zares začelo.

Tarot je vizualen zemljevid zavesti in njegova simbolika nam ponuja vpogled v osebne zadeve in je duhovno vodilo za vsakogar, ki želi njegovo simboliko praktično uporabiti v svetu. Njegov sistem deluje skozi nerazumske vidike zavesti, podobne tistim, ki mu pravimo tudi sanje. Točnost razlage in interpretacije je seveda odvisna od posameznika, pa vendar si upam trditi, da Tarot sam točno odgovori prav vsakemu od nas.

Snopič Tarota zavzema 78 kart22 simbolov predstavlja krog življenja, med seboj si sledijo po vrsti in začnejo se z rimsko ničlo, ter končajo z rimsko enaindvajstico. Ostalih 56 kart predstavljajo male arkane, ki se delijo na štiri karte in prav tako na še štiri elemente. Zrak, zemljo, ogenj in vodo. V vsaki od malih arkan je štirinajst kart: vitez, kraljica, princ in princesa, ter karte od asa do desetice, ki so med seboj astrološko povezane in skupaj tvorijo in definirajo celoto. Tako meči v Tarotu predstavljajo um in zračna znamenja, ki jih zodiakalno poznamo kot dvojčke, tehtnice in vodnarje, diski definirajo zemljo in njene materialne ter fizično otipljive stvari, ter astrološko povezujejo kozoroge, bike in device. Naslednji simbol, ki mu pravimo čaše simbolizira vodo, naša najglobja čustva in astrološko sledi rakom, škorpijonom in ribam. Zadnji element, simbol ognja predstavljajo palice. Ogenj kot naravni plamen človeške duše močno simbolizira naše duhovno in ustvarjalno bistvo, prav taka pa so tudi ognjena znamenja, levi, strelci in ovni.

Velike arkane simbolizirajo arhetipe, velike zakone in principe življenja in nekje sem prebrala, da tako, kot je I CHING vzhodnjaška knjiga premen, je TAROT zahodnjaška knjiga sprememb.

Sama sem se za simboliko Tarota navdušila šele takrat, ko sem spoznala, da je prvobitni namen Tarota priročnik za vodenje vsakdanjega življenja in ne zgolj sredstvo za napovedovanje prihodnosti. Skozi leta učenja in svoje poti sem preučevala veliko zvrsti tarota in medsebojno primerjala sloge arhetipov, vse do tedaj, ko sem nekega dne spoznala, da se Tarot odvija v danem momentu – TUKAJ IN ZDAJ. Simboli nam omogočajo, da se z njihovo pravilno uporabo lahko približamo lastni duši, sanjam in kontemplativnih stanjem. Sledeče napisanih stanj ne doživljamo na zavestni ravni in ravno zato nam simbolika lahko izvrstno pomaga ter nas usmeri v praktično sedanjost danega momenta in nam služi kot vodilo.
Preteklo je precej časa, preden sem odkrila višji smisel, torej skupek paradoksov med napovedovanjem prihodnosti in mojim največjeim sporočilom duše, ki mi naznanja, da si človek lastno usodo kroji sam.
Tako sem odkrila visoko in predvsem moje bistvo. Višje frekvence energij zadnjega časa sem začela izvrstno povezovati s simboliko in tako začela slediti sporočilom sinhronosti, ki nam jih skozi simboliko narekuje življenje.

Zelo sem vesela, da bom lahko z vami delila SVOJE znanje in SVOJO interpretacijo simbolike Tarota, ter se skupaj z Vami podala na duhovno pot – od ničle kjer se pravzaprav vse začne, pa do konca, ko bomo skupaj zaključili ta krog čudovitih oseminsedemsetih kart oziroma simbolov.

Tečaj se bo začel z opisom prve Velike arkane od dvaindvajestih, se nadeljeval s kraljevskimi simboli in malimi arkanami vse od asa pa do desetice simbolov. Slednje bom povezovala tudi z drugimi vedami, predvsem ne bo manjkalo astrolgije in numerologije, saj je paleta barv in izbira stvaritev lastnega kroga pravzaprav neskončna.

Kot izbirko snopiča za vizualno potrjevanje vsake karte posebej ter njene razlage simbolike, sem se odločila za zbirko Tarota Aliestra Crowleyja, ker iz preprostega razloga vsak simbol posebej poveže tudi z drugimi vedami iz področja ezoterike in nam prikazuje sistem kot pomoč in vodilo za ustvarjanje in kreacijo lastnega življenja.
Poleg tega so slike barv samih kart neskončno lepe, smiselne in zanimive.

Z najlepšimi pozdravi in spoštovanjem,

Avtor: Sara Germain

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke