Išči
Generic filters
namera
foto: Michelle Ternovšek

Korak 2: Namera

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek
X

Spremljaj objave: Michelle Ternovšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Pomislite, ko ste si nekaj močno želeli in ste bili pripravljeni storiti karkoli, da bi to dobili? Ampak vam na koncu ni uspelo. Obstaja razlika med tem, ko si nekaj želimo in ko dejansko delujemo v pravi smeri, da tisto, kar iščemo, tudi dobimo.

Kako narediti prvi korak in določiti pravo namero, da bi dobili tisto, kar iščemo?

Kaj je namera in zakaj je pomembna?

Stvari se začnejo dogajati na želeni način samo, ko se resnično odločimo, da bomo za to tudi nekaj naredili. Trenutek jasne odločitve se imenuje “postavitev namere”.

Iskanje jasnosti

Da bi bili sposobni jasne odločitve, je pomembno, da se naučimo spustiti odvečne misli iz naših glav in ustvariti prostor za jasnost, da vstopi. Zato poiščite varen in miren prostor ter se posvetite izvajanju dejavnosti, ki jih radi počnete: ples, tek, hoja, ustvarjanje seznamov, risanje, barvanje, izdelava skulpture … Ko končate, si vzemite čas in opazujte svoje rezultate ali jih pustite stati za dan ali dva ter se jim šele nato posvetite.Sama sem našla svoj varen prostor pod drevesom. S seboj sem vzela vse svoje gradivo in začela ustvarjati. Nisem razmišljala, temveč sem samo začela uporabljati barve in zapisala vse, kar mi je prišlo na misel. Popolnoma sem se prepustila ustvarjanju. Po končanem delu in kratkem odmoru sem na kratko pomeditirala o svojih dejanjih in rezultatih ustvarjanja.Da bi našli svojo namero, ne posvečajte preveč pozornosti njenemu iskanju. Pomembno je, da se sprostite in se povežete sami s seboj. Zgodilo se bo, ko boste najmanj pričakovali, da se bo namera sama pojavila in preprosto boste vedeli, kaj je tisto, kar resnično potrebujete.

V nadaljevanju najdete nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite, da se sprostite in najdete več jasnosti, in sicer:

Uporabite svoj dih: Globoko vdihnite, zasukajte ramena navzgor proti ušesom, za trenutek stisnite lopatice na hrbtu, nato pa z izdihom še globlje sprostite ramena in naredite prostor med vratom in rameni. To lahko naredite kolikokrat zmorete tekom dneva – vzelo bo le nekaj sekund vašega časa in vplivalo na neverjetno izboljšanje v vašem počutju. Obstajajo eterična olja, s katerimi si lahko pomagate pri sproščanju skrbi: žajbelj, bazilika, sivka, poprova meta ali neroli. Prižgite izparilnik, lezite v udoben položaj in izdihnite vse, česar ne potrebujete več.Prebudite svoje čute in se povežite: Opazujte svojo držo, medtem ko hodite in poskusite zaznati, kako pogosto stisnete svoja ramena k vratu. Zakaj mislite, da to počnete? Ali vas skrbi, ste prestrašeni, živčni? Samo opazujte in poskusite sprostiti svoja ramena kadarkoli se spomnite tekom dneva. Opazujte tudi, kako vstanete in kolikokrat na dan dvignete težo, brez da bi pri tem pokrčili kolena in razbremenili hrbet.Negujte in skrbite za svojo prebavo: Jejte katerokoli zdravo hrano, ki jo imate radi, še posebej: artičoke, beluše, peso, grenivko ali vodno krešo. Če imate radi začimbe in čaje, poskusite: kurkumo, ingver, limono, meto, vrtnico, kamilico ali zeleni čaj. Poskrbite, da ostanete hidrirani, saj se bo vaše duševno zdravje izboljšalo, če boste pili dovolj vode, predvsem zdravo in svežo vodo. Prav tako ta teden jejte manj sladkorja, saj bo to pripomoglo k boljšim rezultatom.Ustvarjajte: Naredite prostor novemu in očistite vse prostore okoli vas na čim bolj ustvarjalen način. Na primer, svoj prostor lahko prečistite s sežigom kadila žajblja; prav tako lahko nekoga prosite, da s tem istim kadilom očisti tudi vaše telo in auro. Po zaključenem čiščenju boste začutili veliko olajšanje, globlje in lažje boste zadihali. Bodite kreativni – svoj prostor lahko očistite tudi na katerikoli drug način: na primer, povabite prijatelje in organizirajte menjavo vaših starih stvari.Zavedno se gibajte: S tem ko uporabite asane ali joga položaje za sprostitev, krepitev hrbtenice in več jasnosti: BHUJANGASANA ali POZA KOBRE. Več o pozi kobre najdete na povezavi: TUKAJ

Ko najdemo, kar smo iskali, je našim idejam dobro dati materialno obliko

Ob koncu tedna po intenzivnem čiščenju in realizaciji svoje resnične namere je pomembno, da le-to osmislite s simbolnim dejanjem. Na ta način svojo pozornost in um usmerite v sedanji trenutek, kar vaša dejanja naredi bolj močna in vam pomaga pri uresničitvi vaše namere. Svojo namero lahko daste v ogenj, jo pošljete s pomočjo dreves v vesolje, po reki navzdol ali napisano na balonu v nebo. Ustvarite lahko tudi bankovec, ki je last vesoljne banke in nanj napišete svojo namero.Sama sem svojo namero zapečatila z ritualom. Prižgala sem svečo in moje najljubše kadilo mire, odprla svoj sveti prostor in nato svojo namero, ki sem jo pred tem skrbno premislila, poslala v vesolje. Da ne bi pozabila, kar sem si pravkar obljubila, sem naredila zapestnico, na katero sem tik preden sem jo zvezala, dodala še majhen kristal. S tem ko sem si vzela čas in ustvarila čudovit varen prostor, sem svoji podzavesti dala možnost, da svojo namero lažje ponotranjim, kar mi pomaga pri njeni uresničitvi.

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
Zelo sem radovedna, obožujem naravo, mir in odkritost. Verjamem, da je v življenju mogoče vse, če smo le pripravljeni uporabiti pozitven odnos in ščepec naravne logike. Hvaležna sem, saj imam veliko srečo, da se že več kot deset let lahko izobražujem in udejstvujem pod vodstvom čudovitih mentorjev in vodilnih mojstrov svoje stroke v različnih deželah sveta.

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Numerološka napoved 19. – 25. 4. 2021: Zaupanje na preskušnji

Numerološka napoved 19. – 25. 4. 2021: Zaupanje na preskušnji

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem