Živali

… si predstavljate svet brez živali?

…si predstavljate sprehode brez kosmatih tačk? Ko pridete domov vas ne pričaka nobeno kosmato ali nekosmato bitje, polno ljubezni do vas? Od veselja, ker ste prišli domov seveda, v vas ne skoči nihče. Nihče z repom ne maha. Nihče ni hvaležen, ker ste mu dali piti in jesti. Nihče se ne pride k vam pocartati…. Zjutraj se ne sliši petje ptic. V jeseni ne srečate ježa na poti, kako hiti… Bogve kam. Kadar je dež ne pride na spregled noben polžek. Ko ste v gozdu ne srečate veveric, ne vidite močeradov, stopinj srn… V vodi ne vidite ribic, delfinov, morskih zvezd… Na travniku ni opaziti prečudovitih visokih živali, ki se imenujejo konji….

Jaz si sveta vsekakor ne predstavljam tako. Ne predstavljam si ga niti ne tako, da hodim v cirkus gledati te uboge živali, kjer delajo nekaj s prisilo, samo da nam ugajajo. Ne predstavljam si jih niti ne gledati na razstavah v premajhnih kletkah. Ne predstavljam si videti živali zaprte v laboratorijih, kjer čakajo na mučno testiranje naših dragih in preveč cenjenih kozmetikah… Ne vidim jih prav tako ne zaprte pod neonskimi lučmi brez izhoda, v preozkih kletkah, kjer v mukah valijo jajca za potrošnike, katerim ni ena jajca na teden dovolj. Ne vidim jih zaprte v tovornjaku oz. bolje rečeno vozečem zaporu. Kam jih peljejo, vemo… Nam na krožnik. 🙁

Živali vedno vidim kot moje drage prijatelje. Prijateljev ne jem. Globoko jih spoštujem. Ta Zemlja je ravno tako njihova kot moja. V bistvu si jo zaslužijo še bolj, ker jo cenijo in spoštujejo. Živali – rada vas imam. Brez vas bi bila Zemlja in moje življenje zelo pusto. Zelo žalostno.

VIR SLIKE: http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/20/2041/WUX4D00Z/posters/fairy-falls.jpg

PUSTI SPOROČILO: