Uporabite naravne osvežilce zraka

foto:deviantart.com

Ali ste vedeli, da osvežilci zraka, kot so parfumi, spreji in podobno, v resnici neprijeten vonj ne odženejo, temveč ga le zamaskirajo s parfumom, tako da neprijetnega vonja več ne zaznavamo?

Večina osvežilcev vsebuje kemikalije, ki lahko povzročajo glavobole, izpuščaje, omotičnost, migreno, napad astme, kašljanje in druge simptome, zato se lahko zatečemo k naravnim rešitvam.

Ko nas v stanovanju ali avtomobilu moti neprijeten vonj, je prva in najboljša rešitev, da prostor dobro prezračimo. Neprijeten vonj bo povlekel nase kozarček kisa ali pecilni prašek.

Za nežno osvežitev zraka vodi dodajte cimet, sveže narezan ingver, rožmarin ali baziliko, ali v kozarec vode iztisnite limonin sok. V stanovanje namestite potpuri, ki si ga lahko pripravite sami – uporabite suho cvetje ali zelišča brez umetnih dišav. V zavitke iz blaga nakapajte nekaj naravnega ekstrakta vanilje in zavitke namestite po stanovanju.

Naredite šopek z vejico brina ali drugega sveže dišečega iglavca. Uporabite lahko tudi organska eterična olja. Nekaj kapljic nakapajte v izparilnik, potpuri ali v destilirano vodo, ki jo boste pršili po prostoru.

Avtor: NP
www.viva.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Uhani Ametist

Uhani Ametist

Ametist je kristal spirit..

6.90€

Enačba za ljubezen, Ljubezenski vodnik zanj/zanjo
Bio Chia semena (250g)

Bio Chia semena (250g)

Semena chia so vir omega ..

6.95€

PUSTI SPOROČILO:

Please enter your comment!
Please enter your name here